active_ski_logo_200x68px.png

Direktbussar från Stockholm

Direktbuss – Stockholm C – Uppsala – Gävle – Sundsvall

Active Ski Travels komfortbussar tar dig smidigt till Kittelfjäll över natten.

Med Active Ski kan du boka endast bussresan eller kompletta paket med logi, mat och liftkort.

Bussarna avgår från Cityterminalen i Stockholm på torsdagar kl 19.45 och möjlighet till påstigning finns längs vägen. Från Kittelfjäll lämnar vi efter skiddagen, definitiv tid annonseras på Hotell Kittelfjäll anslagstavla.

Resor vinter 2019 - för mer info & bokning se här>>>>

Bussarnas komfort

Den här kategorin av buss finns det bara en av i Skandinavien som är framtagen just för att trafikera Active Skis resor till Kittelfjäll. Det är Ekmanresor som står bakom bussen och som är operatör för transporten. Bussen har 2 våningsplan med 51 säten på övre plan och 12 platser på nedre plan.

Övre plan

·       Stolarna är av komfort-karaktär som kan fällas till bekväma vilolägen samt att det finns en ben-vilare att vika ut och nack-kudden går att forma till så att huvudet får optimalt viloläge. Dessutom kan man skjuta isär stolarna för att få mer utrymme i sidled.

·       För varje resenär finns ett underhållnings-system med touch-screen i stolsryggen framför. Skärmen kan vinklas efter behag så att den alltid är bekväm att titta på, oavsett hur mycket bakåt resenären framför fäller sitt ryggstöd. Filmer, musik, annan underhållning, spel. Den spelsugne kan också välja att spela med medresenärer om han eller hon så önskar.

·       Till varje stols-par finns ett elutag så man kan ladda sin mobiltelefon eller med enkelhet behålla strömförsörjningen om man behöver jobba med sin lap-top eller se filmer på sin egen padda.

Nedre plan

·       Nedre plan med sina 12 komfortstolar är en komfortson.

·       Här nere är det extra benutrymme samt att kaffe och magasin finna att tillgå.

·       Det finns en toalett

·       På nedre plan är stols-skärmarna och underhållningssystemet ersatt av 2 större väggskärmar.

 

 

Säkerhet

·       Samtliga stolar har säkerhetsbälten som man kan ha på sig även när man fäller tillbaka stolen i viloläge.

·       Ekmanresor ansvarar för transporten och samtliga bussar är utrustade med vinterdäck

·       Chaufförerna på sträckan har erfarenhet av natt-körningar med vinterunderlag till Kittelfjäll

 

Påstigningar efter vägen

·       Om på- och avstigning ska göras efter vägen så ska det meddelas Active Ski Travel som då återkopplar med bestämd påstigningsplats och en preliminär tid för påstigning. Active Ski lämnar också telefonnummer till guide på bussen och tar resenärens mobil-nr så att man lätt kan nå varandra.

 

Guider på bussen

·       På varje resa till Kittelfjäll finns det guider från Active Ski som lämnar information om aktiviteter i Kittelfjäll som Active Ski och lokala arrangörer kan erbjuda. Samt eventuella teman som gäller för just denna helg. 

Arrangör enligt resegarantilagen är

Active Ski Travel Scandinavia AB

Bokning av resor och resepaket kan göras online på activeski.se eller via 08-628 28 10